IMG 2024 04 24 09 17 35 5540 93990405
Week van de Stenen Winkel

In de week van 13 tot en met 19 mei 2024 vindt de derde landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de klant. 

Banketaria De Tagine De Mannenfabriek Klank en onrspanning en Gwoon Goed

Week van de Stenen Winkel

In de week van 13 tot en met 19 mei 2024 vindt de derde landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument.

Ook in de Graanbuurt in Giessenburg doen een aantal ondernemers aan dit mooie initiatief mee. ‘Want wat zijn wij toch dankbaar dat we steeds zoveel leuke klanten mogen verwelkomen. En dat willen we natuurlijk met jullie vieren!’, aldus de deelnemende ondernemers.

Daarom organiseren zij in de week van 13 tot 19 mei diverse feestelijke activiteiten op de winkelvloer. Benieuwd wat deze winkels voor je gepland hebben in deze week? Houd ze in de gaten via sociale media en volg ze in hun voorbereidingen naar een heerlijke feestweek!

De Mannenfabriek

‘Een winkel alleen voor mannen?’, ‘Mogen dames hier wel binnen?’, ‘Kunnen jullie voor mij een leuke nieuwe man maken?’ Een paar van de veel gehoorde opmerkingen in De Mannenfabriek. Inmiddels weten de meeste klanten wel wat ze kunnen verwachten als ze over de drempel stappen. ‘De Mannenfabriek is er voor iedereen van jong tot oud en van S tot 6XL’, zegt eigenaresse Carli trots.

Ook dit jaar heeft ze er weer zin in om haar klanten een week in de watten te leggen. ‘Gewoon even onze klanten extra verwennen, omdat we zo blij met ze zijn’, aldus Carli.

Banketaria

Banketaria is één van de deelnemers die in deze week de klanten verwend, zoals ze dat met hun lekkers eigenlijk iedere week doen. Want deze banketbakkerij is inmiddels een begrip in de Graanbuurt en omstreken. Van een heerlijke cupcake bij de koffie tot bruidstaarten van formaat, bij Banketaria ben je aan het goede adres!

‘We proberen voor iedereen iets lekkers in ons assortiment te hebben’, zegt een van de eigenaren Kees. ‘Startend op de markten die er vroeger waren tot de bakkerij die we nu hebben. De  Graanbuurt is in de afgelopen 5 jaar echt ons thuis geworden. We zijn dan ook heel erg blij met de klanten die ons steeds weer weten te vinden.’ Een groot compliment voor bakker Albert-Jan, die het liefst achter de schermen te vinden is. “Ik heb alleen verstand van boter en suiker, Kees is van het versieren”, aldus een lachende Albert-Jan.

Klank en Ontspanning

Waarom ik meedoe aan de ‘Week van de Stenen Winkel’? We willen graag onze klanten laten weten hoe dankbaar we zijn voor de mooie gesprekken die wij mogen hebben in onze winkel aldus Rudi, eigenaar van Klank en Ontspanning.

Hij heeft een klankpraktijk en een inspiratiewinkel. Met de inspiratiewinkel wil hij zijn klanten kennis laten maken met een manier van bewuster leven op het gebied van ontspanning, gezondheid en nieuwe wetenschap door zijn zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsproducten die hieraan bijdragen. Ook is hij ervaringsdeskundige op het gebied van alle klankinstrumenten die in de winkel verkocht worden.

Klank en ontspanning is niet alleen bekend van de fijne winkel die ze hebben, maar ook de klankbelevingen en klankmassages zijn al een aantal jaar een geliefde toevoeging in de Graanbuurt. Kom je in de week van de stenen winkel langs? Ga dan gerust eens in gesprek met Rudi over de mogelijkheden die er zijn voor heerlijke klank en ontspanning.

Gwoon Goed

Al ruim 6 jaar is Gwoon Goed te vinden in de Kolenbeurs in de Graanbuurt. Gwoon Goed verkoopt casual kleding tot en met maat 56. Eigenaresse Bertina en haar team staan hier klaar om je te helpen bij het vinden van een outfit waar JIJ blij van wordt. Want blij zijn daar gaan we voor!

Voor het derde jaar op rij doet Bertina mee aan de ‘Week van de Stenen Winkel’. Vorig jaar hebben we zo genoten van de feestweek dat we dit graag nog eens over willen doen. We hebben onze klanten extra in het zonnetje gezet om ze te bedanken voor het winkelen bij ons, aldus Bertina. Reden genoeg dus voor haar om ook dit jaar weer mee te doen met de ‘Week van de Stenen Winkel’. ‘Wij houden wel van een feestje!’

De Tagine

Is een Marokkaanse lifestyle winkel, die inmiddels al bijna 20 jaar te vinden is in De Graanbuurt. Naast de prachtige woonaccessoires die direct uit Marrakesh geïmporteerd worden kun je hier ook genieten van Tajine kookworkshop avonden, een uniek avondje uit voor iedereen! Geniet van de warme sferen en beleving compleet in Marokkaanse sferen. En natuurlijk kun je meteen een tajine aanschaffen met Marokkaanse kruiden. Nora weet je hier alles over te vertellen.

Nora en haar team nemen je graag mee op reis door middel van haar prachtige winkel en extra arrangementen! Beleven en genieten is ons uitgangspunt en daarom willen we iedereen extra in het zonnetje zetten tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’ vertelt Nora enthousiast.

KDOO

Wat begon als een woonaccessoires winkel in Waalwijk, groeide in Giessenburg uit tot een ware snoepwinkel voor dames. Van dameskleding tot sieraden, tassen en schoenen, bij KDOO vind je een compleet assortiment voor de dames.

‘Volgend jaar ben ik er ook bij!’, was de eerste reactie van Willian van KDOO tijdens de vorige ‘Week van de Stenen Winkel’. Want wat is een betere manier om je klanten te bedanken dan ze een week lang in het zonnetje te zetten?

Boer’n Bloemetjes

De Uitdragerij in de Graanbuurt heeft een opvallende uitstraling aan de Giessen, maar de inhoud is nog vele malen mooier. Want daar tussen alle oude bouwmaterialen en brocante staan de schitterende bloemen van Boer’n Bloemetjes te stralen. Van zijde bloemen tot aan de mooiste verse boeketten, het is allemaal terug te vinden in de indrukwekkende winkel van Agnes.

Bloemen zijn er altijd voor je. Tijdens liefde en geluk, maar ook tijdens rouw. ‘Ik vind het altijd mooi om er te zijn voor mijn klanten, tijdens welke periode dan ook’, aldus Agnes. En wat is een mooiere manier om je klanten te bedanken, voor het feit dat ze vertrouwen in je hebben, dan mee te doen aan de Week van de Stenen Winkel.

KoolStuff Concept Store

Een echt mini-warenhuis in de Graanbuurt! Ja echt waar, bij de KoolStuff Concept Store vind je meer dan 45 ondernemers onder 1 dak! Na een aantal jaren in de evenementen sector, was het voor Rianne tijd om een andere uitdaging te kiezen. En dat heeft ze in de Graanbuurt gevonden.

De voormalige vintage garage zit vol kado’s, streekproducten, lifestyle- en decoratie artikelen. Soms handgemaakt, ingekocht of met een mooi verhaal. ‘Al een aantal jaren laten onze klanten zich verrassen in onze winkel met wisselend assortiment, nu is het tijd om onze klanten te verrassen op een andere manier’, aldus een glimlachende Rianne.

Kom jij langs tijdens de week van de stenenwinkel?

Jazeker!